YüK DENGELEYICININ TEMEL İşLEVLERI SECRETS

Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Secrets

Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Secrets

Blog Article

İster donanımsal ister yazılımsal olsun veya herhangi bir algoritma kullanımına bakılmaksızın, bir yük dengeleyici, tek bir sunucunun aşırı çalışıp daha sonra erişilemez hale gelmemesini sağlamak için kaynak havuzundaki farklı Internet sunucularına trafiği dağıtır.

Yük dengeleyiciler, sunucu sorunlarını otomatik olarak tespit ederek ve istemci trafiğini mevcut sunuculara yönlendirerek sistemlerinizin hata toleransını artworkırır. Yük dengelemeyi kullanarak şu görevleri kolaylaştırabilirsiniz:

Bazı zamanlar trafik artışı olsa bile gecikmeler ve erişim kesintileri yaşanmayacağından dolayı kullanıcı deneyiminde de gelişmeler gösterir.

gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye network konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım 300 kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda one thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.

“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadığınızda destek veremeyiz

Least Connections: Yük dağıtımında en az bağlantıya sahip sunucu baz alınır. Trafiğin uzun oturumlarla sonuçlandığı durumlarda önerilir.

Hangi donanım veya yazılım yük dengeleyicinin sizin için uygun olduğunu anlamak içwithin aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz:

Belirli bir duruma en uygun olan farklı algoritmaları kullanan çeşitli yük dengeleme yöntemleri vardır. Bu algoritmalar trafiğin hangi backend sunucusuna iletileceğini belirleyen algoritmalardır.

Sunucularınızdan birinde bir issue yaşanırsa, yük dengelemenin kullanıcıyı etkilemeden diğer sunuculara şeffaf bir biçimde hizmeti devam etmektedir. Bir sunucu meşgul ise, yük dengeleyici bunu algılar ve trafiği daha az yoğun olan diğer sunucularına yönlendirir.

gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye community konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım 300 kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda one thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.

Bu yöntemle sunucuların sıralı bir biçimde seçildiği ve trafiğin bu sıralamaya göre paylaştırıldığı algoritmalardan söz edilir. Load balancer bu algoritmada, talep edilenlerden ilki için belirlenen sıralamadan website ilk sunucuyu seçer ve ardından sıralamanın devamına doğru ilerler. Sıralamanın sonuna varıldığında yeniden baştan başlayarak sırayla aşağıya doğru seçim sürer.

Tek bir sunucunun çOkay fazla yük taşımamasını ve yükü eşit olarak dağıtmasını sağlayarak, uygulamaların veya Internet sitelerinin kullanıcılar için yanıt verebilirliğini ve kullanılabilirliğini artworkırır.

Evet, yazılım tabanlı yük dengeleyiciler de en az donanımsal olanlar kadar iyidir lakin bu konuda deneyimlediğim birtakım durumlardan dolayı şunu söyleyebilirim ki karmaşık, trafiğin yoğun olduğu, çOkay kullanıcılı ve çOkay fazla uygulamanın kullanıldığı yapılarda sanal load balancerlar bir yere kadar iyi bir çözümdür. Hatta bazı firmalar dahi “n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz.

Saatlik fiyatlandırma, giden veri kullanımına bakılmaksızın Bastion dağıtıldığından itibaren başlar.

Report this page